Küçük Yatırımlarla Para Kazanmak; Gelirinizin% 10 veya% 20’sini bir tasarruf hesabına veya acil durum fonuna tahsis etmeyi alışkanlık haline getiriyor musunuz? Henüz yapmadıysanız, bu 2021’i hedefiniz yapmak isteyebilirsiniz.
Bu alışkanlık, en çok tavsiye edilen SMART finansal hedeflerinden biridir. Hatta bazıları bunu milyoner olmanın en kolay yolu olarak görüyor.
Ve neden olmasın? Sonuçta, fikir daha az harcamak ve daha fazla tasarruf etmektir. Hedef bir veya iki yılda 10.000 Türk Lirası tasarruf etmekse, tasarruf hesabınıza özenle para yatırırsanız bunu başarma olasılığınız yüksektir.
Ödemeniz gereken borçlarınız ve faturalarınız var. Beslenmen gereken ağızların var. Geliriniz neredeyse her zaman kısıtlıdır.
Ya size para yetersiz görünse bile aynı anda hem harcama hem de tasarruf etmenin bir yolu olduğunu söylesek?
Her şey hedefler belirlemek, gerçekçi bir bütçe oluşturmak ve doğru zihniyet ve alışkanlıkları geliştirmekle ilgilidir. Nasıl olduğunu size göstereceğiz.
Bu özel hedefe başlamadan önce pratik düşünmelisiniz. Yani, yüksek faizli borçlarınız varsa, bunları ödemek her şeyden daha öncelikli olmalıdır. Gerekirse borç yönetimi için yardım isteyin. Örneğin, kredi danışma büroları, borç yönetimi planları yapmanıza yardımcı olur.
Bu durumda en iyi eylem şekli, borcunuzu ödemek için SMART hedefleri oluşturmaktır. Kişisel mali durumunuza dayalı gerçekçi rakamlarla ulaşılabilen ve desteklenen belirli bir hedefiniz olduğundan emin olun.
Küçük Yatırımlarla Para Kazanmak
Tasarruf hesabınıza para aktararak, hayat sigortası satın alarak veya emeklilik için biriktirerek geleceğiniz için ödeme yapmak anlamına gelir. Odak noktası, acil ihtiyaçlarınız yerine uzun vadede finansal refahınızdır.
Aynı zamanda planlı büyük alımlar için tasarruf anlamına gelir. Yeni bir lastik setini ödemek için son dakikada mücadele etmek yerine, erkenden veya onları değiştirmeniz gerekene kadar onlar için tasarruf edersiniz.
Önce kendinize ödeme yaparak, ihtiyacınız olan paraya ihtiyaç duyduğunuz anda sahip olacağınızdan emin olursunuz.
Önce kendinize ödeme yapmaktan nasıl faydalanırsınız?
Finansal olarak sağlam bir geleceğe sahip olacağınız aşikar gerçeğin yanı sıra, bu finansal stratejiyi geliştirmenin çeşitli avantajları vardır.
- Büyük bir tasarruf bakiyesi biriktirmenize yardımcı olacak bir tasarruf alışkanlığı geliştirin.
- Beklenmedik tıbbi harcamalar gibi finansal acil durumların meydana geldiği durumlar için bir yastık oluşturun.
- Güvenli ve daha iyi bir gelecek için bir yuva yumurtası oluşturun.
- Beklenmedik harcamalar veya fon eksikliği ile gelen stresi önleyin.
- İç huzurunun tadını çıkarın. Tasarruf bakiyenizin büyüdüğünü görmek bu tür bir etkiye sahiptir.
- Sağlam mali alışkanlıkları teşvik edin. Hiçbir zaman harcamadan tasarruf etmeye dönüşebilirsiniz.
- Maaş çekinden maaş çekine kadar yaşamanın kısır döngüsünden uzaklaşmanıza yardım edin.
Bu avantajlarla, birçok finans planlamacısının kendinize ödemeyi önce altın bir kural olarak görmesine şaşmamalı.
İmkansız Göründüğünde Bile Önce Kendinize Ödeme Yapma Stratejileri
En önemli kısma ulaştık: Bu özel finansal alışkanlığın, Geliriniz yeterli görünmediğinden, önce anlamanız gereken bazı şeyler var.
- Giderler, Zorunlu ve İhtiyari olarak kategorize edilmektedir.
- Zorunlu giderler, kamu hizmetleri ve işte ihtiyaç duyduğunuz şeyler gibi her ay ödemeniz gereken faturalardır.
- İsteğe bağlı harcamalar, para harcamanız gerektiğini düşündüğünüz ancak buna gerek olmadığını düşündüğünüz değişken maliyetlerdir. Spor salonu üyeliği veya kablolu TV aboneliği için gerçekten ödeme yapmanız gerekiyor mu? Dışarıda yemek yemeniz veya yemek sipariş etmeniz gerekiyor mu, yoksa evde yemek yapabilir misiniz?
- Önce kendinize ödeme yapın, ters bütçeleme stratejisi uygulayın. Çoğu insan tüm masraflar ödendikten sonra geriye kalanları biriktirirken siz tam tersini yaparsınız.
- Bu finansal stratejide başarılı olmak için, borçlarınız ve faturalarınız olduğunda bile bir tasarruf alışkanlığı geliştirmelisiniz.
Bütün bunlar ne anlama geliyor?
- İsteğe bağlı harcamaları azaltın ve fazladan paranızı bulacaksınız. Tasarruf için nerede yer açabileceğinizi görmek için harcamalarınıza uzun uzun bir göz atın. Ekstra tutarı önce kendinize ödemek için kullanın.
- Tasarruf ve yatırımı zorunlu bir geçim gideri haline getirin. Birikimlerinize ödemeniz gereken bir fatura muamelesi yaparak, bu sadece bir arzu veya plandan ziyade bir zorunluluk haline gelecektir.
- Ters bütçe, diğer her şeyi ödemeden önce kendinize ödeme yapmanızı gerektirir. Bunu yapmak, kendinize hala bir şeyler kalmasını sağlar.
Konservatif bir şekilde başlayın. Bu, özellikle daha önce ödenmesi daha iyi olan borçlarınız varsa önemlidir. Borçsuz olduğunuzda, birikimlerinizi artırabilirsiniz. - Mümkün olduğunda 50/30/20 yaklaşımını izleyin. Aylık gelirinizin% 50’si ihtiyaçlara,% 30’u istek veya ihtiyari harcamalara,% 20’si önce kendinize veya borçlara ödenmelidir. Ayda 3.000 TL kazandığınızı varsayalım. Zorunlu harcamalara 1,500 TL, isteklerinize 900 TL ve tasarruf veya borç geri ödemesine 600 TL ayırın.
- Bir SMART tasarruf hedefi oluşturun. İster kısa vadeli ister uzun vadeli olsun, paradan tasarruf etme hedefinizin belirli, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana bağlı olduğundan emin olun. Bu, oldukça ulaşılabilir bir mali hedef sağlar.
En önemlisi, kişisel mali durumunuzu düzenli olarak gözden geçirin ve gerektiği şekilde ayarlayın. Doğru yolda olup olmadığınızı veya paranız yetersiz olduğu için ölçeğinizi azaltmanız gerekip gerekmediğini bu şekilde göreceksiniz.
“Önce Kendinizi Öde” zihniyetini geliştirin
En basit şekliyle, bu finansal strateji yalnızca birikimlerinizi gelirinizin tepesinden çekmenizi ve geri kalanını diğer her şeyi karşılamak için kullanmanızı gerektirmektedir.
Finansal durumunuz o kadar basit olmayabileceğinden, ilk önce kendinize ödeme yapacağınız bir zihniyet geliştirmeye ilişkin yukarıdaki ipuçlarını izleyin. Bunu yaptığınızda, bu finansal stratejiyi uygulamak için sistemi geliştirmek kolayca takip edecektir.
Küçük yatırımlarla para kazanmak için, bir takım banka hesapları açabilirsiniz. Bu hesaplar dolar, euro, altın, gümüş olabilir.